workshop | teams po/vo/mbo | 1 uur | door WWJB

Inspiratiesessie Gelijke kansen voor meiden en jongens

Door kleine handelingen kunnen leerkrachten al hun leerlingen dezelfde kansen geven, of het nu meiden zijn of jongens. Nu krijgen jongens en meiden niet dezelfde kansen. Onderzoek toont aan dat onbewuste ideeën over meiden en jongens een rol spelen in het onderwijsproces. Het gevolg: sterke verschillen in de school-, studie- en beroepsloopbanen van jongens en meiden en vrouwen en mannen.

Jongens presteren minder goed en vallen vaker uit. Meiden kiezen nog te weinig voor technische beroepen. Voor leerlingen die buiten de gebaande paden treden, is er een verhoogd risico op pestgedrag.

Inspiratiesessie voor docententeams op po, vo en mbo

Leerlingen gelijke kansen en een sociaal veilige leeromgeving bieden waarin zij kunnen ontdekken wie zij willen zijn, daarvoor slaan wij de handen ineen. In een inspiratiesessie gaan we in een actief en inspirerend uur verkennen welke bewuste & onbewuste ideeën over meiden en jongens bestaan in de school en welke invloed die kunnen hebben op het onderwijs. Door middel van wetenschappelijk onderwijsonderzoek en actieve werkvormen creëert deze sessie bewustwording en biedt het concrete en gemakkelijke tips & tricks om jongens en meiden gelijke kansen in een sociaal veilige leeromgeving te bieden.

Deze sessies duren ongeveer een uur, zijn gratis, bedoeld voor een (deel van een) schoolteam, op locatie in de school en voor 6-18 deelnemers. Kom je bijvoorbeeld als sectie regelmatig één uur bij elkaar en wil je een keer op een leuke en inspirerende manier handvatten krijgen op het thema gelijke kansen voor jongens en meiden, dan sluit deze sessie daarop aan. De sessie is geschikt voor bijvoorbeeld studie-, opleidings- of teamdagen.

(Bovenstaande tekst, uitgewerkt voor alleen het basisonderwijs, vind je op de pagina ‘Inspiratiesessie voor het po’. Handig om door te sturen naar po-collega’s!)

Aanmeldformulier | Sessie Gelijke kansen voor meiden en jongens

Naam(Vereist)
Type(Vereist)
E-mailadres(Vereist)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief