Podcast over bewustwording & kleine dingen doen

Worden Wie Je Bent in de praktijk

Podcast | po/vo | WWJB

In de podcast ‘Worden Wie Je Bent in de praktijk’ praat podcastmaker Bart Geeraerts met drie gasten over kleine dingen die je kunt doen op school waardoor leerlingen zich veiliger voelen om eigen keuzes te maken. Waarom vinden zij dit belangrijk? En hoe gemakkelijk vinden ze het om los te komen van ingesleten gewoontes en denkbeelden over ‘wat past’ bij meiden en bij jongens?

Luister de podcast

 

Berdien is al dertien jaar schoolopleider en leerkracht op een kleine basisschool in Vleuten. Mark is  docent, onderzoeker en vertrouwenspersoon op een groot nieuwkomerslyceum in Amsterdam. Martje Heerkens is adviseur en begeleider bij de alliantie Worden Wie Je Bent.

De twee leraren vertellen waarom zij het belangrijk vinden om met deze thematiek bezig te zijn op school – en wat ze al concreet doen. En dat kleine stapjes al impact hebben. Als expert op dit onderwerp duidt Martje hun praktijkverhalen met extra kennis en achtergrond.

Alle drie vertellen ook persoonlijk hoe ze nu processen zien die er altijd al waren, maar die ze niet eerder zagen. En hoe interessant deze ontdekkingstocht is.

Deze podcast werd opgenomen na één alliantiejaar (jaar 1 van 5). De verhalen geven een goed beeld van de intentie van Worden Wie Je Bent. En ze illustreren de praktijk: welke stappen passen bij de eigen school, hoe neem je je team mee, en wat vinden de leerlingen hier van?