Dialoogsessie bij

Kennisfestival Onderwijs & Technologie

25 januari 2024 | Eindhoven | onderwijsprofessionals | po/vo/mbo

Tijdens het Kennisfestival op 25 januari geeft VHTO een dialoogsessie over gelijke kansen voor jongens en meiden in bèta, techniek en IT. Tijdens dit kennisfestival kunnen honderden onderwijsprofessionals uit het primair- en voortgezet onderwijs en mbo zich deze middag laten onderdompelen in de wereld van onderwijs & technologie. Er zijn diverse lezingen en hands-on workshops met concrete tips en handvatten. De dag wordt afgesloten met een borrel.

Dialoogsessie over gelijke kansen voor jongens en meiden in bèta, techniek en IT

Onderzoek toont aan dat jongens en meiden niet altijd dezelfde kansen krijgen in het onderwijs: zo presteren jongens minder goed en vallen zij vaker uit en zo zijn meiden nog altijd ondervertegenwoordigd in technische opleidingen. Als docent kun je door (kleine) handelingen het verschil maken! Doe mee met de dialoogsessie waarin we actief in gesprek gaan over gelijke kansen inclusie in bèta, techniek en IT. Door middel van dialoog creëert deze sessie bewustwording en gaan we op zoek naar concrete en gemakkelijke tips & tricks om jongens en meiden gelijke kansen in een sociaal veilige leeromgeving te bieden.

Aanmelden voor het kennisfestival?

Op de website van het kennisfestival kun je je aanmelden. Je kunt dan aangeven dat je aanwezig wilt zijn bij deze dialoogsessie.