Girls' Day 2024

11 april 2024 | door heel Nederland | meiden tussen 10 en 15 jaar | po/vo

Tijdens Girls’ Day op 11 april 2024 openen door heel Nederland bedrijven hun deuren om meiden van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT. Hoewel techniek en technologie belangrijker dan ooit is voor de samenleving, worden beroepen in bèta, techniek en IT voornamelijk uitgeoefend door mannen. Dat is jammer, voor de samenleving is het belangrijk dat nieuwe techniek en technologie wordt bedacht, ontworpen en gemaakt door een diverse groep makers. Bovendien biedt een baan in techniek of IT een goed salaris en baanzekerheid, bovendien staat de arbeidsmarkt te springen om nieuw talent.

Uit onderzoek weten we dat meiden al op vroege leeftijd een studie of beroep in bèta, techniek en IT uitsluiten. Dat komt door genderstereotiepe invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen.

Daarom organiseert VHTO Girls’ Day! Tijdens deze dag kunnen meisjes op een laagdrempelige en vooral leuke manier kennismaken met bèta, techniek en IT.

Girls’ Day op 11 april 2024

Het belangrijkste onderdeel van Girls’ Day zijn bedrijven met een technische of IT-gerelateerde afdeling die hun deuren openen voor meisjes door heel Nederland. Zo maken meisjes kennis met alle mogelijkheden die bèta, techniek en IT bieden. Tijdens Girls’ Day 2023 deden meer dan 9000 meisjes en 250 bedrijven mee.

Tijdens het bedrijfsbezoek volgen de meisjes een programma van twee tot vier uur. Zo krijgen ze een korte introductie van het bedrijf, een rondleiding of demonstratie, maken kennis met (vrouwelijke) professionals en gaan hands-on aan de slag met een leuke doe-activiteit.

Koningin Maxima op bezoek!

Zelfs Koningin Maxima ‘doet mee’ met Girls’ Day. Dit vinden wij een prachtig statement. Lees meer hierover in het VHTO-nieuwsbericht hierover.

Ook meedoen aan Girls’ Day?

Scholen en bedrijven kunnen deelnemen aan Girls’ Day. Scholen kunnen zich inmiddels niet meer inschrijven, maar bedrijven in sommige gemeenten nog wel. Lees verder op de website van VHTO.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief