Bedrijfsbezoek | voor leerlingen in po en vo | halve dag | door VHTO | op 11 april 2024

Girls' Day

Aanbod WWJB - Girls Day

Techniek en technologie is belangrijker dan ooit is voor de samenleving. Het is belangrijk dat nieuwe techniek en technologie wordt bedacht, ontworpen en gemaakt door een diverse groep makers. Dat is nu niet het geval; het aandeel vrouwen in bèta, technisch en IT is slechts 16%. Uit onderzoek weten we dat meiden al op vroege leeftijd een studie of beroep in bèta, techniek en IT uitsluiten.

Meiden denken dat een beroep in bèta, techniek en IT niets voor hen is door genderstereotiepe invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen. Om al deze redenen organiseert VHTO Girls’ Day! Tijdens deze dag kunnen meisjes op een laagdrempelige en vooral leuke manier kennismaken met bèta, techniek en IT. Girls’ Day 2024 vindt plaats op 11 april 2024.

Bedrijfsbezoeken voor meiden tussen de 10 en 15 jaar

Tijdens Girls’ Day openen bedrijven met een technische of IT-gerelateerde afdeling hun deuren voor meiden door heel Nederland. Zo maken deze meiden kennis met alle mogelijkheden die bèta, techniek en IT bieden. Tijdens Girls’ Day 2023 deden meer dan 9000 meisjes en 250 bedrijven mee. Tijdens het bedrijfsbezoek volgen de meiden een programma van twee tot vier uur. Zo  krijgen ze een korte introductie van het bedrijf, een rondleiding of demonstratie, maken kennis met (vrouwelijke) professionals en gaan hands-on aan de slag met een leuke doe-activiteit.

Meedoen aan Girls’ Day?

Wil je met je bedrijf of school meedoen aan Girls’ Day? Via de website van VHTO vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor Girls’ Day.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief